Op maat gemaakte zolen van Podozorg Almere

Therapiezolen geven ondersteuning bij opstaan, staan en lopen. Ze stimuleren het hele lichaam om de juiste houding aan te nemen met als doel de klacht te verhelpen, verminderen of voorkomen.

  • Juiste ondersteuning

    Er zijn zolen die extra steun geven en zolen die een bepaald deel van de voet ontlasten. De zolen hebben hier en daar een verdikking en materiaal met verschillende hardheid die het juiste effect heeft op de voeten en de rest van het lichaam. Er zijn ook zolen die de vorm van de voet corrigeren. Een therapiezool wordt altijd per paar aangeleverd.

  • Wat kunt u verwachten?

    De zolen werken alleen als ze gebruikt worden in goede schoenen waar losse zolen inpassen. Volg de instructies van de podoloog / podotherapeut op, zodat problemen afnemen en zelfs verdwijnen. Samen met de zolen, is de drager de belangrijkste schakel tot succes. Bedenk dat er maanden of langer over gedaan is om de klacht te krijgen. Zolen zullen de klacht niet van de ene op de andere dag verhelpen.

  • Wennen aan therapiezolen?

    Wennen verschilt per persoon, van een aantal dagen tot enkele weken. In het begin kunnen de voeten moe aanvoelen en kan spierpijn ontstaan. Bouw het gebruik van de zolen geleidelijk aan zodat de voeten kunnen wennen aan de nieuwe stand.

  • Hoe lang moet je therapiezolen dragen?

    Dit hangt af van de klacht waar u de zool voor draagt. In sommige gevallen hoeft u de zolen slechts voor een periode te dragen, in andere gevallen is het beter altijd zolen te blijven dragen. Overleg hierover met uw podoloog / podotherapeut.

  • Levensduur en onderhoud

    Uw zolen gaan circa 1 tot 2 jaar mee bij normaal dagelijks gebruik. De levensduur is mede afhankelijk van: Mate van belasting, zweetvoeten, overgewicht, sporten of ongeschikte schoenen. Onderhoud en afwisselen met een ander paar verlengt de levensduur.

    De zolen bestaan voor het grootste deel uit kunststof, bedekt met een toplaag afdekmateriaal van leer of kunststof. Zolen met kunststof toplaag kunt u gewoon onder de kraan wassen. Zolen met een leren toplaag dient u ze 1 x per week te behandelen met kleurloze schoencrème of leder-onderhoudsmiddel.

  • In welke schoenen kan je zolen het best dragen?

    Het dragen van therapiezolen in verkeerde schoenen heeft minder- of geen effect. Daarom is het verstandig om tijdelijk andere schoenen te dragen. De prijs of het merk van een schoen bepaalt niet of de schoen ook geschikt is voor uw voet. Een geschikte schoen voor therapiezolen heeft de volgende kenmerken:

    Pasvorm

    Let bij de aanschaf van uw schoen goed op de pasvorm:

    • Kies de juiste lengte- en breedtemaat. In schoenspeciaalzaken kan het winkelpersoneel u goed helpen met het kiezen van de juiste maat.
    • Neem uw therapiezolen mee als u de nieuwe schoenen past.

    Stijfheid schoenzool

    Kies een schoen met een stijve schoenzool die alleen soepel is bij de tenen. Zodat de schoen kan buigen tijdens het lopen.

    Stevige hiel

    Het contrefort is het deel van de schoen dat om uw hiel zit. De schoen geeft meer steun met een stijf contrefort, dus niet goed in te drukken is.

    Hakhoogte

    Om stabiel te staan mag een hak maximaal 2-3 cm hoog zijn en moet de hak breed genoeg zijn.

    Binnenzool

    Schaf schoenen aan met uitneembare binnenzolen. Door de standaard binnenzool eruit te halen, is er genoeg ruimte voor de therapiezolen.

Wordt uw behandeling vergoed?

Podologie en podotherapie worden vergoed vanuit aanvullende pakketten. U kunt bij uw eigen zorgverzekering controleren of u recht heeft op vergoeding. Indien dit zo is declareren wij, in de meeste gevallen, elektronisch voor u. In dat geval betaald u alleen een eventuele eigen bijdrage. Wij kunnen u vooraf informeren over de te verwachten kosten.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Leonie

    “Ik ben meerdere malen top geholpen! Ze hebben veel passie en kennis van hun vak. Podozorg kijkt ook verder dan alleen de klacht en denken echt mee.”

  • format_quote

    Ervaring van Adrie

    “Nadat ik de zolen ben gaan dragen zijn de klachten volledig verdwenen en heb ook geen medicijnen meer nodig.”

  • format_quote

    Ervaring van Clasina

    “Podozorg Nieuwpoort reageerde snel op mijn mail en we konden ook vlug terecht voor een afspraak. De nieuwe zooltjes lopen fijn en we zijn dan ook heel tevreden.”

  • format_quote

    Ervaring van Nancy

    “Mijn dochter was meteen gewend aan de steunzolen, draagt de zolen elke dag en heeft ook geen last meer van haar achillespees.”

  • format_quote

    Ervaring van G.F. Werner

    “Ik kom al jaren bij Podozorg Amsterdam voor mijn zooltjes en ben altijd erg goed geholpen.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Kromme stand van de teen

  • Pijnlijke achillespees

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 08 mei 2025

    Een Jonesfractuur

    Een Jonesfractuur betreft een breuk van het vijfde middenvoetsbeentje, gelegen aan de buitenzijde van de middenvoet, nabij uw kleinste teen.

    Door Podozorg Nederland

  • 17 april 2025

    Voorvoet varus: symptomen, oorzaken en behandeling

    Voorvoet varus is een afwijking waarbij de voorvoet naar binnen kantelt, wat kan leiden tot pijn, vermoeidheid en een afwijkende loop.

    Door Liesbeth Dijkshoorn

  • 06 maart 2025

    Waarom heb ik koude voeten?

    Koude voeten kunnen ontstaan door een verminderde doorbloeding, hormonale schommelingen of externe factoren. Gerichte aanpassingen helpen om klachten te verminderen.

    Door Delia de Bliek

  • 20 februari 2025

    Pijnklachten rond de achillespees

    Achillespeesklachten door overbelasting of een verkeerde voetstand veroorzaken pijn en stijfheid. Gerichte behandeling helpt om klachten te verminderen.

    Door Loes van Vooren en Eric Wonink

  • 16 januari 2025

    Zweepslag in de kuit

    Zweepslag wordt gekenmerkt door een scherpe pijn in de kuit en komt vaak voor bij sporten zoals atletiek (amateur en professioneel) en voetbal.

    Door Mienke van der Goot

  • 30 december 2024

    Is echografie altijd onschadelijk?

    In principe kan iedereen met interesse in echografie diagnostisch onderzoek uitvoeren. Maar zijn er risico’s die niet voor iedereen zichtbaar zijn?

    Door Robert Wonink