Op maat gemaakte zolen van Podozorg Almere

Therapiezolen geven ondersteuning bij opstaan, staan en lopen. Ze stimuleren het hele lichaam om de juiste houding aan te nemen met als doel de klacht te verhelpen, verminderen of voorkomen.

 • Juiste ondersteuning

  Er zijn zolen die extra steun geven en zolen die een bepaald deel van de voet ontlasten. De zolen hebben hier en daar een verdikking en materiaal met verschillende hardheid die het juiste effect heeft op de voeten en de rest van het lichaam. Er zijn ook zolen die de vorm van de voet corrigeren. Een therapiezool wordt altijd per paar aangeleverd.

 • Wat kunt u verwachten?

  De zolen werken alleen als ze gebruikt worden in goede schoenen waar losse zolen inpassen. Volg de instructies van de podoloog / podotherapeut op, zodat problemen afnemen en zelfs verdwijnen. Samen met de zolen, is de drager de belangrijkste schakel tot succes. Bedenk dat er maanden of langer over gedaan is om de klacht te krijgen. Zolen zullen de klacht niet van de ene op de andere dag verhelpen.

 • Wennen aan therapiezolen?

  Wennen verschilt per persoon, van een aantal dagen tot enkele weken. In het begin kunnen de voeten moe aanvoelen en kan spierpijn ontstaan. Bouw het gebruik van de zolen geleidelijk aan zodat de voeten kunnen wennen aan de nieuwe stand.

 • Hoe lang moet je therapiezolen dragen?

  Dit hangt af van de klacht waar u de zool voor draagt. In sommige gevallen hoeft u de zolen slechts voor een periode te dragen, in andere gevallen is het beter altijd zolen te blijven dragen. Overleg hierover met uw podoloog / podotherapeut.

 • Levensduur en onderhoud

  Uw zolen gaan circa 1 tot 2 jaar mee bij normaal dagelijks gebruik. De levensduur is mede afhankelijk van: Mate van belasting, zweetvoeten, overgewicht, sporten of ongeschikte schoenen. Onderhoud en afwisselen met een ander paar verlengt de levensduur.

  De zolen bestaan voor het grootste deel uit kunststof, bedekt met een toplaag afdekmateriaal van leer of kunststof. Zolen met kunststof toplaag kunt u gewoon onder de kraan wassen. Zolen met een leren toplaag dient u ze 1 x per week te behandelen met kleurloze schoencrème of leder-onderhoudsmiddel.

 • In welke schoenen kan je zolen het best dragen?

  Het dragen van therapiezolen in verkeerde schoenen heeft minder- of geen effect. Daarom is het verstandig om tijdelijk andere schoenen te dragen. De prijs of het merk van een schoen bepaalt niet of de schoen ook geschikt is voor uw voet. Een geschikte schoen voor therapiezolen heeft de volgende kenmerken:

  Pasvorm

  Let bij de aanschaf van uw schoen goed op de pasvorm:

  • Kies de juiste lengte- en breedtemaat. In schoenspeciaalzaken kan het winkelpersoneel u goed helpen met het kiezen van de juiste maat.
  • Neem uw therapiezolen mee als u de nieuwe schoenen past.

  Stijfheid schoenzool

  Kies een schoen met een stijve schoenzool die alleen soepel is bij de tenen. Zodat de schoen kan buigen tijdens het lopen.

  Stevige hiel

  Het contrefort is het deel van de schoen dat om uw hiel zit. De schoen geeft meer steun met een stijf contrefort, dus niet goed in te drukken is.

  Hakhoogte

  Om stabiel te staan mag een hak maximaal 2-3 cm hoog zijn en moet de hak breed genoeg zijn.

  Binnenzool

  Schaf schoenen aan met uitneembare binnenzolen. Door de standaard binnenzool eruit te halen, is er genoeg ruimte voor de therapiezolen.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de (register) podoloog of podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw (register) podoloog of podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Laura

  “Voor mij is dit de eerste keer dat ik bij het vernieuwen van steunzolen echt baat heb en verbetering merk door de goede steun.”

 • format_quote

  Ervaring van Jolanda

  “Heel veel behandelingen gehad, maar niets werkte tot ik bij Podozorg Almere kwam.”

 • format_quote

  Ervaring van Leonie

  “Ik ben meerdere malen top geholpen! Ze hebben veel passie en kennis van hun vak. Podozorg kijkt ook verder dan alleen de klacht en denken echt mee.”

 • format_quote

  Ervaring van Karin

  “Zes weken geleden ben ik geholpen door Podozorg. Na 2 jaar pijn is hier uiteindelijk een juiste diagnose gesteld en ik ben nu bijna pijnvrij!”

 • format_quote

  Ervaring van Johan

  “De podoloog van Podozorg luistert heel goed, vertelt over alles we ze doet, legt uit wat en waarom.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Hielspoor

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Pijnlijke achillespees

 • Bult bij de kleine teen

 • Kromme stand van de teen

Recente publicaties

 • 16 november 2023

  De hielspoormythe

  Leer alles over de hielspoormythe: de misvattingen, oorzaken en behandeling van hielpijn, plus tips voor zelfzorg en preventie.

  Door Lisette de Graauw

 • 31 oktober 2023

  Alles over schade aan de (vet) kussentjes onder de voorvoet

  Ontdek de oorzaken, symptomen en behandelingen van schade aan de kussentjes onder de voorvoet, ook bekend als vetkamerschade.

  Door Podozorg Nederland

 • 19 oktober 2023

  Teenpijn na een onschuldig stootje

  Heeft u uw teen gestoten? Als het kapsel en de bandjes om het teengewricht niet stevig genoeg meer zijn kan een instabiel teengewricht ontstaan.

  Door Nicole Drenth

 • 05 oktober 2023

  De juiste schoenmaat is belangrijk

  Een derde van de mannen en de helft van de vrouwen draagt schoenen die niet goed passen. Maar als schoenen niet goed passen kan dit klachten veroorzaken!

  Door Liesbeth Dijkshoorn

 • 19 september 2023

  Herstel zelf van een ontstoken peesplaat onder de voet

  Een ontstoken peesplaat onder de voet kan veel pijn veroorzaken. Het herstel van een peesplaat ontsteking heb je echter deels zelf in de hand.

  Door Angelique Bekkema

 • 08 september 2023

  Overgewicht en voetklachten

  Overgewicht of obesitas kan zorgen voor verschillende gezondheidsproblemen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en gewrichtsklachten.

  Door Delia de Bliek