Onze aanpak

Podologische oplossingen voor uw voeten

De registerpodologen van Podozorg Almere onderzoeken uw voetklachten uitgebreid en pakken de klachten aan met therapie (behandeling) en podologische oplossingen voor uw voeten. Wij zoeken en kiezen de beste aanpak voor het probleem. U blijft onder controle en indien nodig passen we de therapie aan, tot u tevreden bent.

Uitgebreid onderzoek

Als u bij ons komt wordt u door de podoloog / podotherapeut ontvangen. Uw probleem wordt besproken en uw voeten worden uitgebreid onderzocht (anamnese). Bij het onderzoek gebruiken we de volgende apparatuur:

 • Een scanner
  Deze maakt een digitaal plaatje van de voeten
 • Een drukmat
  Deze maakt een statische of dynamische drukmeting
 • Een loopband(*)
  Hiermee kunnen we het lopen bestuderen
 • Een echoapparaat(*)
  Hiermee kijken we in de voeten

(*) Deze apparatuur is beschikbaar in de hoofdvestiging in Almere-Buiten.

Welke oplossing bieden we?

Tijdens het onderzoek zal de podoloog / podotherapeut met u over de oplossing van het probleem bespreken. Welke behandeling of podologisch oplossing wordt gekozen, hangt af van de oorzaak van de klacht, zoals:

Maatwerk-techniek om de voeten te corrigeren, beschermen of comfort te bieden

 • Therapiezolen voor in de schoenen
 • Siliconen-ortheses om tenen te beschermen of te corrigeren

Aanvullende adviezen die de ingestelde therapie ondersteunen

 • Oefeningen
 • Slippers en schoenen
 • Doorverwijzing naar een andere voetzorgverlener (denk aan een fysiotherapeut)

Leveren van aanvullende standaardartikelen

 • Nachtspalken
 • Therapiesokken
 • Taping technieken

We leveren maatwerk

Nadat de podoloog / podotherapeut de afspraak heeft afgerond worden de therapiezolen ontworpen en de artsenrapportage of andere zorgverlener opgesteld. De therapiezolen worden in de podotherapeutische werkplaats op maat gemaakt. Het vervaardigen en leveren duurt ongeveer 2 werkweken. De zolen liggen dan klaar bij de receptie of kunnen naar het huisadres gestuurd worden. Het pakketje past door de brievenbus.

Therapiezolen worden op maat gemaakt

Controle afspraak

Wanneer na 2 weken nog niet goed op de therapiezolen gelopen kan worden of pijnklachten ontstaan door het dragen van de zolen, maak dan een vervroegde controle afspraak. Na ongeveer 8 weken benaderen wij u telefonisch of per email om te vragen of alles goed gaat. Indien blijkt dat u nog behoefte heeft aan een controleafspraak wordt deze met u ingepland.

Valt het tegen?

Als resultaten tegenvallen en u onvoldoende vooruitgang merkt, email of bel ons voor advies of afspraak. Neem bij deze afspraak alle schoenen mee die u gebruikt. We gaan uw schoenen op stabiliteit en kwaliteit beoordelen. U maakt voor deze afspraak geen kosten indien dit binnen 4 maanden na levering plaats vindt.

Extra paar zolen

De meeste zorgverzekeraars vergoeden zolen van de podoloog / podotherapeut elk kalenderjaar. Wij raden aan elk jaar een paar nieuwe zolen te bestellen. Laat uw voeten elke 2 jaar controleren, zodat we mogelijke veranderingen op tijd vaststellen en de zolen eventueel aanpassen.

Onze slippers

Als u therapiezolen van Podozorg Almere gebruikt wilt u niet meer zonder. Maar uit de praktijk blijkt dat veel mensen thuis de schoenen uitdoen. De voeten moeten tenslotte ‘ademen’. Om uw voeten de hele dag te blijven ondersteunen bieden wij voor binnen en buiten goede, modieuze maar vooral, betaalbare dames- en heren slippers. Uw therapiezolen passen hier perfect in. Kijk via onderstaande knop in onze catalogus en kom in Almere-Buiten langs om te passen. Maak hiervoor een afspraak en geef aan dat het om slippers gaat.

Bekijk de catalogus

Onze therapiesokken

Voor druk- of wrijving te verminderen kunt u bij ons in de webshop speciale therapiesokken aanschaffen. Therapiesokken zijn met gel gevulde kousen of sokken in verschillende maten en typen voor nagenoeg elk probleem aan de voeten. Tijdens uw bezoek op een van onze locaties in Almere, kunt u de therapiesokken bekijken.

Ga naar de webshop

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.